Com reaprofitar el que ha quedat de la calçotada

La idea és de l' Aurora: una quiche de calçots. Li ha quedat boníssima, per això penjo la recepta:

  • 1 massa de pasta brisa (es pot comprar o fer).
  • 200 ml de nata
  • 3 ous
  • 2 cullerades generoses de salsa romesco
  • Botifarra, tallada a trossos, en quantitat que no tapi els gustos dels altres ingredients.
  • 1 grapat de mongeta seca.
  • 6 calçots, ja pelats i trossejats. S' en poden posar més, si n' han sobrat més.
Poseu la pasta brisa en un motlle i punxeu amb una forquilla el fons. Introduïu al forn (200 graus) durant un quart d' hora. Mentrestant, bateu els ous amb una mica de sal. Afegiu-hi la nata líquida, la salsa romesco i els altres ingredients que us han sobrat de la calçotada. Tota quiche ha de comptar amb una mica de formatge ratllat, però recomanem que no n' hi poseu si realment voleu evocar el gust de la calçotada. Remeneu la barreja i aboqueu-la a la pasta quan aquesta ja sigui feta. Torneu la quiche al forn i deixeu que es faci durant uns 20 minuts o fins que la part superior quedi daurada.